Tuesday 6 January 2009

ΕΞΑΡΧΕΙΑ










οι κάτοικοι έδιωξαν τα ΜΑΤ απ'τα Εξάρχεια !
από free Exarheia 9:58μμ, Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009
Το κάλεσμα και η σημερινή πορεία ήταν πολύ πετυχημένα. Συγχαρητήρια στην επιτροπή κατοίκων Εξαρχείων για την πρωτοβουλία τους.
Πολλοί κάτοικοι βρέθηκαν από νωρίς το μεσιμέρι στην πλατεία για να δείξουν την αντίθεση τους στην αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων απ'την αστυνομία και να επανοικειοποιήσουν τη γειτονιά τους.
Οι διμοιρίες χακί που βρίσκονταν στην πλατεία απομακρύνθηκαν όταν είδαν τον κόσμο να πληθαίνει και τα Εξάρχεια "απελευθερώθηκαν" για μια άλλη φορά απ'τους κατοίκους τους. Άνθρωποι κάθε ηλικίας με τα παιδιά τους, τα σκυλιά τους, νεολαίοι, κόσμος από στέκια και συλλογικότητες της περιοχής, ενεργοί πολίτες και αλληλέγγυοι κάτοικοι από γειτονικές περιοχές πορεύθηκαν στις γειτονιές των Εξαρχείων σε μια όμορφη πορεία αψηφόντας στο δρόμο τον τρόμο και την τρομο-υστερία των δυνάμεων καταστολής και των ΜΜΕ. Χαρακτηριστική σκηνή κόσμος από παραπλήσιο μπαλκόνι με τις πυτζάμες να παίρνει πρέφα την πορεία και να κατεβαίνει για να συμμετάσχει. Είχε απ'ολα αριστερούς, ροκάδες, προοδευτικούς, δημοκράτες, απολιτικ, και φυσικά πολλούς αντιεξουσιαστές και αναρχικούς, που όλοι τους έχουν κοινό ότι συμβιώνουν σε μια γειτονιά με ιδιαίτερη ιστορία, αναπνέουν τα ίδια δακρυγόνα και βιώνουν την ίδια καταστολή.

Η συγκέντρωση και πορεία πέτυχε το στόχο της.
Τα ΜΑΤ έφυγαν πλεόν απ'τα Εξάρχεια και γυρίσαν ξανά στα καβούκια τους να φυλάνε τα γνώριμα λημέρια τους (ΠΑΣΟΚ, Α.Τ. Εξαρχείων και Υπ.Πολ.) όπως γίνεται όλα τα τελευταία χρόνια.

Συγχαρητήρια σε όλους-ες μας που κατέβηκαμε στο δρόμο και απαντήσαμε στην τρομο-υστερία και τον στρατό κατοχής

Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία, έξω τα ματ από τη συνοικία

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ

No comments:

Post a Comment